Nooit grappig:

 • Tegen een Lilliputter zeggen: Ik hou je op de hoogte.
 • Aan de vleugels van een kraanvogel draaien en wachten tot er warm water uitkomt.
 • Even iets kortsluiten met een elektricien.
 • Een sluipschutter die tegen zijn vrouw zegt: "Ik heb je vandaag gemist, schat!"
 • Een blondje in een SMART.
 • Voor een dichte deur staan van de open dag van een gesloten inrichting.
 • Een blinde die te diep in het glaasje heeft gekeken.
 • De cursus lassen voor beginners die is afgelast.
 • Een restaurant voor het gerecht slepen.
 • Een verdachte die niet zit en terecht staat.
 • Aan een schaap dat aan de bar zit vragen of hij lam is.
 • Een gospelkoor dat voor het zingen de kerk uitgaat.
 • Een ober die een steakje laat vallen.
 • Bij een afrekening in het criminele circuit vragen om een bonnetje.
 • Een schizofreen vragen wie hij wel niet denkt dat 'ie is.
 • Gehecht zijn aan je litteken.
 • Een schizofreen die een eenmanszaak wil beginnen.
 • Een bamihap uit de Chinese muur proberen te halen.
 • Een brandbrief met een watermerk.
 • Inwoners van Litouwen Lee Towers noemen.
 • Kuip-stoeltjes in de Arena.
 • Een groep voetbalsupporters in een trein rij-tuig noemen.
 • In Oss vragen waar die tovenaar woont.
 • Honing met een bij-smaak.
 • Een glazenwasser die ladderzat is.

 

[Bron: http://picturemania.web-log.nl]

Internet kan altijd sneller. De universiteit van Tokyo heeft het sneldheidsrecord gebroken op internet. Met 9,08 Gbps is er data verstuurd van Tokyo naar Chicago, via Amsterdam en Seattle terug naar Tokyo. Dit alles met het internet2 netwerk dat gebruikt maakt van IPv6. Ze hebben wel een beetje vals moeten spelen, want met het ongemodificeerde internet protocol kwamen ze de dag ervoor maar op 7,67 Gbps, dat ook al een record was. Meer hierover kun je hier lezen.

Het huidige internet maakt gebruik van IPv4 met 9 miljard IP adressen. Maar omdat internet zo hard groeit, zijn die rond 2022 echt helemaal op. Daarom komt er een nieuwere variant: IPv6. Deze kan 3,4 × 1038 adressen aan. Dat zijn 665,570,793,348,866,943 IP adressen per vierkante millimeter op de hele aarde. Nou, daar kunnen we nog wel even mee vooruit. Dan zijn we in elk geval voorbereid op een internet in de gehele melkweg. Tegen die tijd zal dit web-log verhuizen naar www.kobuz.jupiter omdat de hosting tarieven daar lager zijn.
Ik doe van alles met mijn laptop (van het werk). Ik doe nogal wat met Visual Studio, Axapta, SQL Server, Notepad, noem maar op. Windows heeft het ons makkelijk gemaakt door de X meest recent gebruikte programma's in het start menu als eerste te tonen.

{ Zelf maak ik gretig gebruik van de feature om programma's aan het start-menu te pinnen. Dan komen ze altijd op jouw opgegeven volgorde in het start menu te staan. Hierdoor kan ik met de Windows Start toets en vervolgens de I toets heel snel internet op starten (voor zover Internet explorer snel is). Hetzelfde geldt voor alle andere gepinde programma's. }

Maar even terug komen op de meest recente programma's. Hoe weet Windows nou wat bovenaan moet komen te staan? Als ik 100 keer Notepad heb gestart, en een jaar later 10 keer Calculator... Wat moet dan bovenaan?

Blijkbaar heb ik de laatste tijd heel vaak QuickTime gedeïnstalleerd. Die staat bij mij namelijk op de 10de plaats. Blijkbaar doe ik nog vaker QuickTime deïnstalleren dan dat ik de Axapta Configuration Utility opstart... Maar gelukkig gebruik ik Visio net iets vaker dan de QuickTime deïnstallatie...

Is het verhaal een beetje onduidelijk, klik dan op de foto.

To the point: Ik heb geen flauw idee waar de QuickTime deïnstallatie vandaan komt, dus ik begin te twijfelen aan het algoritme dat Windows gebruikt. Misschien dan toch maar mijn eigen OS gaan schrijven?

ps: Notepad rules (al is Notepad++ ook erg goed, maar die start ik nooit via het start menu, dus zie je hem hier niet staan)
Via ene ab ben ik bij een erg coole you-tube video gekomen. Het geeft een mogelijkheid van de toekomst van computeren. Als je dit ziet, dan weet je dat Windows Vista maar een tussenstation is. Nog even wachten met die laptops. Windows XP tablet edition was al een eerste aanzet maar moet nog even doorzetten.Karaoke voor doven... Wat moet ik me daar bij voorstellen, nou kijk maar...

Karaoke voor doven.

[Donatie van Marcel V onder mom van vrijdagmiddaghumer.]
Mijn dochter (3 jaar) is dol op knutselen. Ze knipt en plakt wat af. Het liefste knipt ze papier tot snippertjes. Maar ze kan ook al een figuur redelijk netjes op de randjes uitknippen.

Maar ze heeft nu gedaan waar elke ouder voor vreest, maar wat van de andere kant van ieder kind ook wel ooit te verwachten valt: ze heeft d'r eigen haren geknipt. Klik op de foto voor een vergroting.

Ze heeft aan de voorkant en aan de zijkant een stuk eruit geknipt. Maarja, het groeit wel weer aan...
Zit je een beetje in een dipje?
   Zie je het even niet meer zitten?
      Ben je er even helemaal doorheen?

Vanochtend stond een vriend van mij in de krant. En niet alleen, maar met zijn zoon Siem, vader Herman en opa Stalberg. Maar op de foto staat plots de naam Hen. Als ik Roy over zijn opa hoor vertellen, heeft hij het altijd over opa Stalberg. Ik vond het al een vreemde naam. Ook erg toevallig dat hij op de Stalberg woont...

Zo heb ik een oma in Helden gehad, en een oma in Maasbree. Maar toen mijn oma in Maasbree slecht ter been raakte, is ze naar een verzorgingstehuis in Helden verhuisd. Tja...

Het scheelde niet veel, of wij hadden ook in de krant gestaan. Niet met de mannen (mijn opa's zijn al enkele jaren geleden overleden), maar met de dames. Janne, Esther, Lenie en oma Smakt. Maar helaas is er een schakel tussenuit. Esther d'r moeder Lenie is niet meer.
Vanochtend moest ik een nieuwe versie installeren van de TMS (cooled TOSA Measurement System). Dat is een maatwerk meet systeem ontwikkeld door Pulse voor het meten en testen van halfgeleiderlasers zoals deze voor telecommunicatie. Dit is een stuk software dat ongeveer 20 verschillende zeer geavanceerde apparaten kan aansturen waaronder optische oscilloscopen, patroon generatoren en laser drivers. Zo'n laser wordt dan doorgemeten bij 10Gb met versterkers, 20km glasfiber (op een rol, anders past het niet), filters en een ontvanger.

Maar het wordt pas echt moeilijk als ik op de PC van de klant de software moet installeren... (Klik links op het plaatje voor een groter plaatje)

Omdat ik in het begin de print-screen toets niet kon vinden, sprong Marcel even te help met een alternatieve print-screen.

Zie hier voor een foto van de opstelling in China.


Klik erop voor een groter plaatje.

Jep, mijn web-log is kapot. Hij is kapot want hij laat geen web-log-artikelen meer zien. Hij laat geen artikelen meer zien omdat geprogrammeerd is dat alleen de artikelen van de laatste 30 dagen getoond moeten worden. Hij laat de laatste 30 dagen zien omdat dat meestal wel een leuke set van artikelen is. Nu dus even niet.

 

OK, ik ben een beetje bezig geweest. En ik heb je een beetje in de steek gelaten. Maar ik maak het weer goed door.... Het is wel een beetje zielig als je tegen je eigen web-log begint te praten, vind je niet?