Een timmerman heeft geleerd om te timmeren, een schilder om te schilderen, een naaister om te naaien en een tuinder om te tuinieren. Dit zijn allemaal beroepen waarbij je een opdracht krijgt, hem uitvoert en het resultaat ziet.

Echter, er zijn tegenwoordig ook heel veel informatiewerkers (met een kantoorbaan). Deze krijgen vele e-mails, klantenbezoeken, leveranciers op de koffie en vergaderingen. Met al deze interactie krijgt ze een ton aan informatie over zich die geordend moet worden voordat ze hun ding kunnen doen en het resultaat zien.

En ja, een programmeur heeft geleerd te programmeren, een administratief medewerker om te rekenen, etc. Maar geen van die heeft geleerd om (efficient) met e-mails, documenten, afspraken, etc. om te gaan.

Daarom heb ik onlangs een boek besteld: Getting Thinks Done van David Allen.

Ik kan proberen om uit te leggen waar het goed voor is, maar je kunt beter een weblogartikel van Frank of Taco lezen. Het komt er in het kort op neer dat je minder stress en meer rust hebt als je alle stuff (openstaande zaken) opschrijft en maar op enkele momenten over de stuff nadenkt. Hierdoor hoef je nog maar weinig te onthouden en weet je dat aan alles gedacht is. Dit geeft verlichting.

Heb je ook interesse in GTD (Getting Things Done), laat dan even een reactie achter. Misschien mag je mijn boek lenen als ik het uit heb.
 

Belangrijke info !!!!!!!!! 

nooit

nooit,

nooit,

Maar dan ook NOOIT ...
Scheten laten in een duikpak!

[Donatie van D. Stremme]

Het is vaak moeilijk om een goede indruk te krijgen over de grootte (of kleinte) van een meting of een eigenschap. Onlangs las ik anders een aardig artikel, met daarin een hele duidelijke (beangstigende) omschrijving van de snelheid van 's werelds snelste supercomputer: IBM BlueGene/L

" Rekenkracht: Om de rekenkracht van deze behemoth te evenaren, zou iedere man, vrouw en kind op aarde 60.000 berekeningen per seconde moeten uitvoeren, rekening houdend met 'een onthouden' en niet perongeluk een cijfer verwisselen. "

Bron: Seven Wonders of the IT World
 
Binnen 2 maanden is Kobuz "back on track"!

Ik heb mijn huidige baan bij Pulse opgezegd om als software ontwikkelaar te beginnen bij DA&A.

Zo'n 2 jaar geleden heeft Pulse besloten om de software engineering divisie op non-actief te zetten om zich volledig te kunnen richten op de core business: Microsoft Dynamics AX. Heel mooi voor Pulse, maar minder voor mij. Ik heb het nog een tijd aangezien, maar toch voortdurend mijn ogen open gehouden voor het echte C#.NET (lees: software engineering) werk.

Na een enthousiast telefoontje van een oud collega, gevolgd door een sollicitatiebrief, een telefonische uitnodiging en een lang sollicitatiegesprek heb ik een nacht niet kunnen slapen van de spanning (ik heb om 4:00 nog liggen zappen). Het heeft me moeite gekost om Pulse op te zeggen, maar ik zie het als vooruitgang.

Ik ben al 8 jaar werkzaam bij Pulse. Momenteel sta ik op de 8ste plek van langst werkende medewerkers. Ik heb zeer mooie projecten uitgevoerd zoals het bouwen van een halfgeleidermeetsysteem (mooi scrabble woord), shopfloor control systeem, orderentry systeem voor multinational, en nog vele meer. Ik heb gereisd naar Amerika, China en Thailand (ook naar Duitsland, maar die telt niet mee).

Nu wordt het tijd om te reizen naar Helmond. Naar een bedrijf dat stamt uit 1993 en nu al ongeveer 100 medewerkers telt, en en pand bezit dat het gewoon uitstraalt. Samen met zo'n 5 andere ontwikkelaars gaan we pakketsoftware ontwikkelen ter ondersteuning van hun core business: P&O dienstverlening.

Ik heb nog zitten twijfelen of ik bij de sollicitatie een pak zou aan doen. Maar ik kon zosnel mijn trainingspak niet vinden.

ps: Het kan zijn dat ik in oktober een week lang niets blog, want DA&A neemt me dan mee naar Las Vegas, naar de VSLive!.
 
Stemmen is nu nog makkelijker geworden. Je hoeft niet meer een reactie achter te laten om een stem uit te kunnen brengen. Klik nu direct op de sterren bij het weblogartikel, en de stem wordt geteld. 

Als er staat: "stem hier:" dan kun je nog stemmen. Staat er echter "Gem. gestemd:", dan is er al gestemd vanaf jouw lokatie.

Technisch detail:
Het Rating control ondersteund wel een read-only mode, maar dan verschijnt er evengoed een handje (cursor: pointer;) in beeld. Dit heb ik aangepast door wederom in de Microsoft AJAX Control Toolkit te hacken. Naast een CSS style voor de normale modus, heb ik een read-only CSS style vastgelegd.