Als vervolg op Back on track, ben ik (inmiddels twee weken geleden) naar Las Vegas geweest. 

We hebben 11 uur krap gezeten om vervolgens met een limo naar het hotel te rijden. De eerste 4 dagen hebben we de VS-Live bijgewoond. De laatste 2 zijn we op en neer naar de Grand Canyon gereden (ook 11 uur over gedaan). Iedere avond na de VS-Live hadden we gelegenheid om Las Vegas op memorystick vast te leggen. Zie hier.

Ik had me voorgenomen om met 100 Euro een casino binnen te lopen en niet eerder te stoppen voordat ik 100 Euro armer of 100 Euro rijker was. Het zijn uiteindelijk dollars geworden (is maar 70 Euro). Ik heb gespeeld met roulette en big 6. Na vrijwel alles ingezet te hebben en een enkele keer iets terug te krijgen gingen mijn laatste 5 dollar het spel in. Deze werden vermeerderd naar 30 dollar. Deze heb ik ook direct weer verdeeld over het speelbord, waarna het 210 dollar werdt! Dat was voor mij het moment om te stoppen en te cashen. Vervolgens heb ik nog een halve week rond gelopen met de gedachte (lees: frustratie) dat ik er nog wel meer van kon maken, maar ik heb me ingehouden. 

Als vermaak zijn we o.a. naar de show van Hans Klok en Pamela Anderson geweest. Erg gaaf om te zien, en ik bedoel niet Pamela. Pamela zie je maar 5 minuten in de show van meer dan een uur. Er waren verrassend veel Nederlanders in het publiek.

Ik ga niet beschrijven hoe de Grand Canyon ervaring was. Dit kan namelijk niet! Je moet het zelf zien, of er niet over lullen. Al geven de foto's een aardige indruk, het blijft bij een indruk.
 

Samen met papa hebben Janne en Cas de trein opgebouwd met een brug. Zie hier. We hebben nog niet de echte brug, maar met een beetje kunst en vliegwerk lukt het ook wel. Op de laatste paar foto's staat een opstelling waarvan Janne zelf het 'hoge rondje' heeft gemaakt.

Excuses voor de pyjama's en blote benen. Mijn kinderen houden niet zo van kleren.

Wat velen niet weten, is dat je vele sites en weblogs via RSS kun uitlezen. Hierdoor hoef je niet op te letten of er iets nieuws is toegevoegd, je krijgt (semi-)automatisch te zien dat er iets is toegevoegd dat je nog niet gelezen hebt.

Wat je nodig hebt is een RSS reader en de RSS hyperlinks. De RSS hyperlink van Kobuz staat links boven bij Weblog feed. Als RSS reader gebruikte ik NetVibes. Deze kan ik je aanraden omdat je dan vanaf iedere PC je gekozen RSS feeds kunt lezen. Hier zie je een voorbeeld.

Ik ben onlangs overgestapt van NetVibes naar iGoogle. NetVibes was mooi en makkelijk, maar erg traag met laden. Ik durfde die niet in te stellen als startpagina, omdat die zeker 10 tot 20 seconden duurt voordat die geladen is.

 

iGoogle daarintegen is flitsend. Binnen 5 tellen is de pagina geladen. Ik zie in een oogopslag mijn ongelezen e-mail, ongelezen RSS feeds, to-do lijstje en kalender/agenda. OK, het is dan wel handig als je de Google mail (gmail) en Google kalender gebruikt. Tevens gebruik ik de nieuwe Google Reader voor mijn RSS feeds.

Afhankelijk van Google? Ja, dat wel. Ik heb inmiddels veel comfort van de Google producten, tegen de prijs dat ik alle e-mail, RSS feeds en agenda kwijt ben als Google zo zou besluiten. Toch denk ik dat mijn eigen PC eerder zou crashen dan die van Google.
 

Dit is een strip voor de echte goeroes (lees: nerts) die weten wat SQL injection is.

[Donatie: Marcel V en Rowdy]