Debugging is twice as hard as writing the code in the first place. Therefore, if you write the code as cleverly as possible, you are, by definition, not smart enough to debug it.

Leuke quote uit een mailing van Code Project.
"Het vergt ongeveer 8 seconden om twee getallen van elk 16 cijfers duizend maal met elkaar te vermenigvuldigen." 

Dit is een citaat uit "Het Computer Boek" van Chriet Titulaer uit 1983. Helaas een beetje achterhaald, want een hedendaagse computer heeft er nog maar zo'n 0,000001 seconden voor nodig.

Mijn collega Freek kwam dit mooie boek tegen op een rommelmarkt voor €0,75. Het straalt van nostalgie.

Het beschrijft het ontstaan van de computer, de diverse hardware, basic- en machine-taal, toepassingen en de toekomst.

Zo staat er uitgelegd hoe ze bij de term 'microcomputer' komen. De computer is begonnen als grote mainframes die een geheel gebouw opslokte. Laterna kwamen er kleinere varianten die 'mini' werden genoemd, al koste ze ook nog 50.000 tot 500.000 gulden, die al binnen een grote serverruimte paste. Daarna kwamen de persoonlijke computers die 'microcomputer' werden genoemd. Voor ons is een PC best indrukwekkend, maar vergeleken met een mainframe is ie inderdaad maar micro.

Quotes uit het boek:
  • Is het u opgevallen dat soep- en cornflake-verpakkingenbegonnen zijn zich met van die geheimzinnige patronen van zwarte streepjes te tooien? Niet dat ze deel uitmaken van een of andere geheimzinnige organisatie — nee, het is een methode om de goederen met behulp van streepjescodes te identificeren, en wel op een manier die de computer betrekkelijk makkelijk kan lezen.
  • 'Serieuze' microcomputers werken met 'flopy discs', ook wel 'discettes' genoemd, die er uitzien als een grammofoonplaat, bedekt met hetzelfde materiaal waarmee de cassetteband bedekt is.
  • BASIC betekend 'Beginner's All-purpose Symbolic Instruction Code'.
  • De toekomst: ... In Japan bestaat de automatische fabriek al. En een sterk geautomatiseerde tijdschriftenuitgeverij bestaat in feite al in Amerika.

Het is weer zomer

Dat betekend dat:

  • De kinderen weer ijsjes willen eten, en de pappa's en mamma's dit moeten aanzien. Zie foto 1.
  • De kinderen niet willen slapen omdat het nog licht is om acht uur.
  • Iedere dag opnieuw de woonkamer gezogen kan worden, omdat het een zandbak is geworden.
  • Het onkruid nog sneller dan snel-groei-gras groeit. Vooral de kattenstaart dat al de hele tuin bij mijn buurman en deels bij mij in zijn greep heeft. Zie foto 2.
  • Het op het kantoor niet uit te houden is, ook al staan de ramen open en de screens omlaag.

Maar de zomer is niet helemaal verkeerd. Opstaan is makkelijker dan in de winter. 
 

Zie hier: ballon met USB kabel. Overdrachtsnelheid 480Mb/s. Rood indicatie lampje en verzwaring tegen wegwaaien.Bij DA&A in het personeelsreglement staat opgenomen dat de kamergenoten de werkplek versieren van de collega die jarig is. 

Dat is natuurlijk te flauw voor woorden. Dit kunnen wij mannen niet serieus, ook al zouden we proberen. Resultaat: Een muis in een opgeblazen ballon. Nee, geen knoop in de ballon (en kabel) maar plakband.

Dit is het bureau van Eikmans. Maar de echte goeroes hadden dat al gezien. Bij Pulse had hij altijd al een boek van "Delpi 5" binnen handbereik, nu kun je zien dat hij de boeken "Programmeren in Outlook 2000" en "Visual Basic 5" op zijn bureau heeft liggen. 

Vandaag was Randy, een andere software ontwikkelaar jarig, en die trof zijn stress-knijp-balletje aan in een opgeblazen ballon. Het is dat zijn PC-speakers iets te groot waren, anders....{ Zoals je ziet werken we met 3 schermen. Luxe? Ja! Noodzakelijk? Ook! Alle software developers hebben 3 schermen. De meesten gebruiken het middelste scherm voor de ontwikkelomgeving, een ander scherm voor de e-mail of database manager, en het derde scherm voor de ontwikkelhulpjes zoals watches, call-stack, test results etc. }