Als medewerker van DA&A weet je dat het allemaal draait om de kerstbijeenkomst en de zomerbijeenkomst. Dat je ook nog moet werken tussendoor is een bijzaak.

Deze zomerbijeenkomst werd gevierd bij Adventure and Thrill in Aquabest. Hier zijn we met de heren van de stam ook geweest met het vrijgezellenfeest van Silvio. Toen was het al een succes, vandaag wederom.


De activiteiten die voor ons uitgestippeld waren: sumoworstelen (foto 1), levend tafelvoetbal (foto 2), groepsvoetbal (foto 4), grotten (geen foto, het was pikdonker) en krat stapelen (foto 5). Vooraf een lunch, achteraf een BBQ en zuipen.


Bij het levend tafelvoetbal moesten de twee ploegen zich verdelen over het 'veld', maar we moesten bij de balk blijven staan. Deze was van aluminium. Daar krijg je vieze handen van. En met vieze handen de zweet weg vegen...


Bij het groepsvoetbal levert het wel een leuk gezicht op als Rob (bijna 2 meter) naast Sanne (iets onder de 1.70) staat. Even de riempjes goed spannen, en Sanne zweefde. 


Van de grotten heb ik geen foto kunnen maken. Het was er pikdonker. Blijkbaar was de dompelpomp kapot, waardoor er zo'n 5cm water onderin stond. Dat is toevallig, bij Silvio zijn vrijgezellenfeest was de pomp ook kapot.

Als afsluiter mochten we een stapel van lege kratten bouwen. De spelregels waren een beetje streng, want je mocht amper helpen, en de toren moest 1x1 breed/diep zijn.

Kobuz.net was voorheen per e-mail te ontvangen. Nu wederom opnieuw, weliswaar via een andere techniek.

Wil je een e-mail ontvangen bij ieder nieuw artikel op Kobuz.net, voer dan de volgende stappen uit.

  1. Voer in de rechter balk op deze site bij "E-mail abonnement" jouw e-mail adres in. Zie hier.
  2. Vervolgens krijg je een pop-up zoals deze, waar je de letters moet overtypen en moet bevestigen. Dit is gemaakt zodat alleen mensen, en niet computers (lees: spam programma's) zich kunnen aanmelden.
  3. Je krijgt een e-mail zoals deze, waarin je eenmalig op de link moet klikken om jouw e-mail adres te bevestigen. Hiermee bevestig je dat het opgegeven e-mail adres van jou is. Je ziet vervolgens een bevestigingsmelding, die je erna kunt sluiten.

Als alles gelukt is, krijg je binnenkort e-mail zoals deze met de Kobuz.net artikelen erin.

Tijden veranderen, jaren vliegen voorbij.
De maan komt op en zo veranderd het getij.
Rupsen worden vlinders en eikels worden bomen.
Veranderen zal ook de URL om op Kobuz.net te komen.

Vele van jullie zullen een link van Kobuz.net in de favorieten hebben staan. Maar de laatste paar keer dat je erop klikte gebeurde er niet veel. Om jullie toch een warm welkom te geven, heb ik een mysterieuze transformatie pagina gemaakt.

En voor degene die niet meer de link hebben, hier is ie.

Nee, niet wegklikken. Je zit nog steeds op Kobuz.net! De inhoud is hetzelfde, maar de schil is vernieuwd.

 

Kobuz.net is omgezet van een maatwerk blog naar de standaard code-base van BlogEngine.net. Dit is een open-source (gratis software) weblog, dat eenieder (die erg goed is in C#, HTML en CSS) kan gebruiken om zijn eigen weblog mee te hosten (draaien).

 

Ik had al langer het idee om het om te zetten naar een andere code-base, maar deze post heeft me 100% overtuigd. In een video van ongeveer 25 minuten laat Al Nyveldt, de ontwikkelaar het BlogEngine.net zien hoe hij een bestaand design (dat niets te maken heeft met BlogEngine.net) oppakt en toepast op BlogEngine.net. Hier ben ik zelf ook mee aan de slag gegaan. Alleen deed ik er niet 25 minuten over, maar eerder 25 uur. Maar dan heb ik ook alle inhoud van mijn vorige blog geimporteerd, vele kleine aanpassingen gemaakt, extra content toegevoegd en een extension geschreven.

 

Extension?

Het is vrij makkelijk om een kleine uitbreiding te schrijven. Er bestaan er al vele, zoals het ondersteunen van smilies in reacties, makkelijk links maken naar wikipedia, eenvoudig youtube of mp3's afspelen door een ingebouwde player, en zelfs een knop die je weblog voorleest. Zelf heb ik al een extension geschreven die het mogelijk maakt om de plaatjes ook te tonen als ik mijn blog lokaal om mijn PC, moet iets ander pad, run. Hij corrigeerd alle relatieve paden.

 

Vanaf nu kun je ook zoeken. Dat kon met de oude kobuz.net niet. Er is echter 1 feature die is komen te vervallen, maar daar kom ik nog op terug. Dat is namelijk het laten versturen van een e-mail naar jullie (op verzoek) als er een nieuw artikel is. Maar ook hier is een extension voor te downloaden. Maar, even geduld...

 

Klik maar eens rond, zoek maar eens naar oude post, kijk eens in het archief, of check maar eens uit wie ik nou eigenlijk ben (op 'Over Kobuz').