Afgelopen weekend heb ik in een cabrio gezeten, op 500 meter boven Venlo.

Ik heb een vlucht gemaakt in een zweefvliegtuig van een vriend van mij, Funs. Hij bezit samen met andere vrienden een historisch zweefvliegtuig, de Slingsby T21 "Sedbergh". Dit is een opendag (cabrio) tweezits zweefvliegtuig ergens uit 1950. Het bijzondere aan deze tweezitter is, is dat de passagier en bestuurder naast elkaar zitten, in de open lucht.

Terwijl moderne zweefvliegtuigen vederlicht zijn, lijkt deze in verhouding op een vliegende baksteen. Tegenwoordig haalt een zweefvliegtuig zo'n 45 meter met maar 1 meter te dalen, de Sedbergh haalt maar 20 meter en dan is die al 1 meter gedaald.

Ik heb een vlucht gemaakt van 6 minuten. Maar dat ligt niet aan het toestel, maar aan het weer. Enkele vluchten later bleef hij een half uur in de lucht (met de winnaar van de 3FM Serious Request winnaar voor een sponsorvlucht).

Zweefvliegen1 Zweefvliegen2Zweefvliegen3

Grupo Puja! Afgelopen weekend was het 32e Zomerparkfeest van Venlo in het Julianapark. Dit is een klein festival met 5 podia, 83 acts en 80000 bezoekers, verdeeld over 4 dagen!

Ieder jaar ben ik van de partij, en bijna ieder jaar weten ze me te verrassen met een act die er helemaal uit springt. Ergens in 2004 met Apocaliptica (destijds 4 cello's die Metallica coverde), in 2006 met de White Cowbels from Oklahoma (zie weblog hier), en dit jaar Grupa Puja.

Ik ga niet eens proberen te beschrijven wat Grupa Puja is, kijk zelf hieronder. Zeer zeker minder indrukwekkend vanachter een computerscherm, maar je krijgt er in elk geval geen stijve nek van.Jeroen, you're right. Voicst stond een minuut stil op het podium, net als op Pink Pop.

Welke pagina opent jouw Internet browser als je die opstart? Ik heb er vele gehad, en eigenlijk waren ze geen van allen een 'start' pagina. Maar uiteindelijk heb ik hem gevonden. Maar voordat ik daar over begin, lees even mee met mijn history.

Internet provider

Ooit ben ik begonnen met www.tiscali.nl omdat dit door mijn internet provider met een setup is ingesteld. Leuk om een gekleurde site met bullshit te krijgen, want ik klikte vrijwel nooit op de pagina. Het eerste wat ik vervolgens deed, was surfen naar www.google.com.

Google

Op een gegeven moment kom je tot de conclusie dat je toch altijd begint met zoeken in Google, dus wordt dat jouw standaard startpagina. En iedere keer als je naar een bekende bookmark wilt, klik je op een fucking klein icoon om vervolgens uit een lange lijst jouw site te kiezen. Zoals Google Reader die ergens verstopt zit.

Web 2.0 persoonlijke pagina

Toen kwam er www.netvibes.com en later na ook www.igoogle.com. Met enig puzzelwerk krijg je een persoonlijke startpagina met daarom enkele links, RSS feeds, e-mail top 5, agenda en bookmarks. Hier ben ik razend enthousiast over geweest, al was de laadtijd die de Internet browser nodig had om op te starten wel aan de hoge kant. En veelal had ik deze pagina niet nodig, want ik wilde naar een pagina in mijn bookmarks, nadat ik afgeleid was door de ongelezen e-mails en RSS feeds.

{blank}

Er zijn goeroes die 'blank' als startadres hebben ingesteld. Gewoon omdat die het snelst is, en vervolgens niets laat zien waar je toch niet in geïnteresseerd bent. Ik heb dit nooit fijn gevonden, en dus ook nooit gebruikt, want toen was er...

Symbaloo

Symbaloo_logoEn toen kwam er www.Symbaloo.com. Symbaloo is een persoonlijke startpagina met iconen. Je kunt onder ieder blokje een icoon voor een kant-en-klare zoek module, eigen link, widget, RSS-feed, Radio of contact toevoegen. Omdat jouw hersenen de iconen en locaties gaan onthouden, kun je snel en makkelijk bij je favoriete links. Op deze pagina staat 90% van wat ik gebruik. Er staan knoppen op voor mijn mail, RSS-feeds, weblog, sites die ik regelmatig bezoek, en lokale intranet sites (zoals broodjes bestellen bij DA&A). De pagina start snel op, en is makkelijk te beheren.

Symbaloo
Klik links op het plaatje voor een uitvergroting. Dit is mijn huidige Symbaloo startpagina. Deze startpagina heb ik thuis en op het werk, in Internet Explorer en in Firefox.

Symbaloo is mijn startpagina!

bbq_buienradar Als je gaat barbecueën, is het wel fijn dat het droog weer is, en dat was het afgelopen zaterdag ook. Toch was er slecht weer voorspeld in de avond. Gelukkig zijn we op tijd begonnen met genieten. Maar voor de zekerheid toch maar het buienrader in de gaten gehouden.

Links zie je het plaatje van www.buienrader.nl toen we halverwege waren met de BBQ. Grofweg in een straal van 50km om Venlo was het droog, daarbuiten was het een natte hel. Ik zag op het buienrader in de loop van de avond het onweer aankomen vanaf Duitsland hierheen.

Gelukkig waren we net klaar met eten toen het begon te regenen, al moest de visite in de stromende regen naar huis. Vrienden van mij die dezelfde avond ook aan het BBQ-en waren hadden minder geluk.