Insectenval (Klik hier voor een uitvergroting)Ook last van wespen? Ik ken het probleem...

 

Van de week heb ik een insectenval gekocht. Klein plastic bakje (sorry Maarten, ik bedoel kunststof), met kleine gaten erin. De gaten hebben de vorm van een trechter. Hierdoor kunnen insecten er wel in, maar niet uit. Koste maar 1,50 bij de Intratuin.

 

Close-up van de binnenkant van de insectenval na 3 dagen. (Klik hier voor een uitvergroting)

 

Het zag er eigenlijk te simpel uit om te werken, maar kijk eens wat het resultaat was na 3 dagen in de boom te hebben gehangen:

 

 

Het schoonmaken van de insectenval (Klik hier voor een uitvergroting)Links zie je de vangst van de afgelopen 3 dagen. Ik ben er zelfs een beetje trots op, want ik heb zelfs een koningin gevangen, zie de grote gekrulde wesp rechts.