AvatarGisteren bij de 3D film Avatar (moviemeter, wikipedia) geweest. Ik moest en zou naar een 3D film gaan. De bioscopen in de regio beginnen langzaamaan 3D aan te bieden, en langzaam komen er steeds meer films in 3D uit. Nu was het moment, nu was er de film…

 

Dit is niet alleen een van de duurste filmproducties ooit, het is ook een van de duurste bioscoopkaartjes ooit. Ik heb €11,- mogen betalen om binnen te komen. Maar dat was me het geld dubbel en dwars waard. Wat een vette film. De film bestaat voor 60% uit computeranimaties, maar die gaan zo vloeiend dat je niet eens het verschil ziet tussen de opgenomen delen en de ingeplakte animaties. De animaties zijn gemaakt met motion capturing. Hierbij zijn de bewegingen van echte mensen opgenomen en gebruikt om de animatie te laten bewegen. Seamless…

 

Ik kreeg een 3D bril op met de eclipsemethode, die via infra-rood een signaal krijgt wel oog hij moet blokkeren. Met een hoge snelheid zal hij om beurten het linker en rechter ook blokkeren. De film projector (beamer) zal de beelden voor het linker en rechter oog heel snel om beurten projecteren. Dit gaat snel genoeg zodat je geen flikkering ziet. Ik merk echter wel bij snelle actiescènes dat het niet meer helemaal vloeiend loopt. Alsof ik teweinig beelden te zien krijg. De bril houdt veel licht tegen, maar de beamer is extra krachtig, waardoor dat goed gecompenseerd wordt.

 

Grappig detail: de ondertiteling ‘zweeft’ soms voor de film. Om momenten dat er 3D-technisch iets dichter bij jou staat (geprojecteerd), dan staat de ondertiteling 3D-technisch daar nog voor. Dus soms lijkt de ondertiteling dichterbij dan het filmdoek. Maar ik vond het goed te lezen.

 

Als je nieuwsgierig bent: ga naar Avatar 3D. Het is echt een vette film die volledig gebruik maakt van de 3D effecten, zonder dat het storend wordt.

Error ReportingWindows XP is echt verouderd. Het kan gewoon niet meer. Kijk maar eens goed naar het plaatje. Wat valt je op?

 

Dit plaatje krijg je te zien als Visual Studio wederom crasht, omdat je ondanks dat je weet dat het project te groot is, je toch van build-type wisselt (van Debug naar Release). Je krijgt dan de vraag of Windows een Error Report naar huis moet sturen. En als je die vraag met Ja beantwoord (wat ik af-en-toe doe om Microsoft terug te pesten), dan krijg je dit plaatje te zien.

 

Wat me echter op viel, is dat Windows XP Error Reporting me tot op de minuut nauwkeurig ging uitrekenen hoelang het zou duren over een analoge telefoonmodem van 56kbps. Hij ziet toch wel dat ik een snellere verbinding heb? Of is dat de upload snelheid bij Microsoft? Niemand heeft toch meer een analoge inbelverbinding (uitzonderingen daargelaten)? Iedereen zou toch meteen op Cancel klikken als het echt 8 uur zou duren?

 

Conclusie: Windows XP is echt verouderd.

ps: Windows 7 rocks.

De Koffie-roer-robot. Ik zou hem zelf bedacht en gemaakt kunnen hebben (als ik een NXT Mindstorm had).

 

Een tijd geleden heb ik wel samen met Funs (en zijn NXT) een robot nagebouwd voor het oplossen van een Rubix Cube. Was een leuk projectje. Ik ben vervolgens verslaafd geraakt aan de Rubix Cube. Ik kan hem nu iets sneller oplossen (onder de 3 minuten) dan de onderstaande NXT het kan.