OnlineCamperSpecialist

Interesse om met een camper een trip te maken in Amerika, Canada of Alaska? Boek dan nu je droomreis op www.onlinecamperspecialist.nl

 

Nee, dit is geen ordinaire reclame voor een touroperator, om extra centen voor Kobuz.net te vangen. Het is een verwijzing naar een web-site die ik onder de noemer Code Motion heb aangepast/ontwikkeld.

 

Een oud collega heeft mij gevraagd om een web-site voor het online reserveren van campers aan te passen. Voor deze werkzaamheden, en andere werkzaamheden die zich aanbieden, heb ik me laten inschrijven bij de Kamer van Koophandel als “Code Motion”.

 

Het bijzondere aan deze site is dat hij honderden campers kan presenteren, met duizenden (als niet ontelbaar) combinaties van prijzen en acties. Voer een zoekopdracht in, kies vervolgens de gewenste extra’s (zoals TV, BBQ, GPS en verzekeringen). Je krijgt alle beschikbare campers te zien, met de scherpste prijs. Vele leveranciers bieden acties aan. Deze staan geregistreerd in de database en worden automatisch toegepast als daardoor de prijs omlaag gaat. Zo kan het voorkomen dat een camper goedkoper wordt wegens een actie, waarbij je ook nog enkele extra’s gratis erbij krijgt.

 

De grote uitdaging bij dit project was het ontwikkelen van een applicatie binnen een i-frame. Omdat het dynamische menu van het CMS behouden moet blijven, wordt het online reserveren in een i-frame gestopt. Bijzonder hieraan is, dat je er weinig van ziet:

  • Geen wit blok: Normaal krijg je bij een i-frame tijdelijk een wit blok te zien terwijl de inhoud nog geladen wordt. Middels een javascript laat hij tijdelijk een loading animatie zien.
  • Geen scroll-balken: Normaal moet je een vaste hoogte (en breedte) instellen. Maar op de 2de pagina is de hoogte onbekend. Bij veel campers moet hij hoger zijn. Middels een javascript wordt de hoogte automatisch bepaald nadat de pagina is geladen.
  • Date-picker deels onzichtbaar: Op de eerste pagina (zoekopdracht) moet je 2 datums opgeven. Er zit een date-picker bij die een kalender laat zien. Zonder aanpassing zou deze niet geheel zichtbaar zijn, omdat die buiten het i-frame valt. Middels een javascript wordt het i-frame tijdelijk groter gemaakt. Niet de meest elegante oplossing, maar wel werkbaar.

Ik denk dat ik nu wel mag stellen dat ik een i-frame goeroe ben.