Wat is de zwaartekracht op aarde? Dat weten de meeste wel: net geen 10 N/kg. En die op de maan is zo’n 1,6 N/kg. Maar wat zou de zwaartekracht zijn op de Death Star van Star Wars?

 

Nou, het antwoord staat in de API (programma code) van het Android besturingssysteem (voor mobieltjes) van Google: 0,000000353 N/kg.

 

Nuttig? Nee, absoluut waardeloos aangezien de Death Star nooit echt heeft bestaan.

Grappig? Tja, ik denk voor de gemiddelde Android developer wel.

 

Zo zit er wel meer humor in Google. Google maar eens naar “Answer to the Ultimate Question of Life, the Universe, and Everything”. Ja, het antwoord op alles staat gewoon op Google.

IMAG0024

Wat moet je doen als iemand de vlag heeft willen verwisselen, en daarbij het touw waar de vlag aan zat los laat?

 

Bij Atlantic is dit al meer dan eens fout gegaan. Het touw met de carabiner schiet dan omhoog, richting de top.

 

Dan neemt men (Swen in dit geval) een dweil, met daaraan vast getapet een bezemsteel, en vervolgens een electropijp. Aan het einde een haak, en omdat dat nog niet lang genoeg is, ga je op een gammel laddertje staan. Nog even een zonnebril op wegens het fel zonnetje, en dan is het geknipt voor op internet…

 

ps: Ik weet dat de oplossing simpel is: zorg ervoor dat het touw een lange lus vormt. Maar het is juist zo leuk om ze eens per jaar met zo’n stok te zien klungelen. Dus niet roepen dat ze er iets aan moeten veranderen.